Мар
19
2021

Автономна станция за наблюдение на деформации

Производителят SOUTH представи най-новата си напълно автономна станция за наблюдение на деформации. Едносекудния роботизиран инструмент се захранва от слънчеви колектори и стандартни батерии в тъмната част на денонощието. При засилване на скороста на вятара над определена от оператора скорост, работата спира и уреда се защитава от автоматично задействана кабина до нормализиране на атмосферните условия!

 

Сеп
30
2020

 

ГЕО-ИВАНОВ ООД е бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002.-2.073-21649-C01, за изпълнение на Проект BG16RFOP002.-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“2014-2020.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Предоставяната по процедурата безвъзмездна финансова помощ е под формата на преки, безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от „Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19“ от 19.03.2020г.

Фев
19
2020

Иновативна технология за компенсация на наклона IMU

Производитея SOUTH предлага на своите потребители най-революционната GNSS система в света, способна да ви осигури максимална производителност благодарение на IMU (Inertial Measurement Unit) технологията и интуитивен потребителски интерфейс за Android. South навлиза в ново поколение на геодезическо измерване, където всичко става лесно и бързо. Комбинирайте прецизността на сензора от последно поколение със софтуер създаден за вашите ежедневни нужди.

С помощта на новата система за компенсация на наклона IMU нищо няма да бъде както преди. Забравете центрирането на либелата и досадните стъпки за калибриране на сензора. Със South инувативната IMU компенсацията на наклона вече не е проблем, дори в близост до силни магнитни полета. Концентрирайте се върху работата си и оставете на нас калибрирането.

Апр
02
2019

ГЕО-Иванов ООД предлага нова услуга

ГЕО-Иванов ООД предлага на своите клиенти нова услуга! Всеки закупил нов RTK GPS ще получи 6 месечен неограничен достъп до CORS мрежата на 1Yacto. Тази мрежа покрива цялата територия на страната с 42 перманентни GPS станции и е лицензирана от „Агенцията по кадастъра”!  След изтичане на упоменатия срок, той може да бъде удължен при преференциални условия!

Мар
29
2019

Три нови CORS станции SOUTH S9

ГЕО-Иванов ООД съдейства за подобряване качеството на услугата предлагана от 1Yacto, като в мрежата бяха добавени 3 нови CORS станции SOUTH S9 със съответните чок-ринг антени.

Това позволява територията на стрaната, покрита с корекции от всички налични спътникови конфигурации, да се увеличи значително. (GPS+Glonas+BDS+Galileo)

 

      

      

  

Фев
09
2018

RTX и Galileo

 

Базови точки навсякъде

От няколко години всички производители говорят за технологията L-band. С бързото развитие на технологията, тя става все по-популярна на геодезическия пазар. В началото на 2018г., SOUTH ще пусне своят нов GPS приемник G1 PLUS, който е оборудван с тази нова технология. SOUTH вече тества технологията RTX в приемника си G6 в целия свят.

RTX е водеща световна технология за сателитни корекции и клетъчни данни, която осигурява точност под 4cm, за по-малко от 20 минути. С него SOUTH осъзнава, че може да използва базови точки навсякъде. Приемниците с тази технология могат да работят само като Роувър, а SOUTH отива и по-далеч, използва технологията за определяна на Базова точка. След като приемникът постигне точните координати, те могат да бъдат предадени като Базови точки. За това казваме, че Базовите точки са навсякъде. Сравнени с другите L-band технологии, RTX също получава добър резултат независимо от времето или точнността. Ето няколко пробни резултата, сравнени с тези на друга марка.

Повече информация относно RTX технологията можете да намерите ТУК 

Пълна поддръжка на Galileo

Всички знаем, че повече сателити дават по-добра точност. Сега с новата система Galileo, SOUTH вярва, че това ще стане нов хит на пазара особеноо в Европа. От няколко месеца, референтните станции на SOUTH и RTK системите, напълно поддържат сателитите Galileo. Отдела за развитие в SOUTH (R&D) направи специален диференциален формат, в който участват сигнали от Galileo.  

   

G6 RTX Test

  

RTX Test на друга марка

  

Яну
20
2016

Отчет на SOUTH за 2015

Публикуван е отчета на производителя SOUTH за 2015 година.

Фирмата защитава позицията си на регионален лидер на Китайския пазар.

Разполага с 30 дъщерни фирми в страната и държи първата позиция за най-голям производител на геодезически инструменти в Китай!

Сборът от продажбите на три от основните конкуренти е равeн на продажбите на SOUTH! (Пазарният дял на SOUTH = Hi target + CHC + Stonex.)

За периода са продадени 45 хил. тотални станции и 25 хил. RTK GPS.

Яну
06
2016

Нови HiTech технологии от SOUTH

Фирма SOUTH доказа, че е един от водещите производители, разработващи високо технологични инструменти, софтуер, системи за измерване, анализ и контрол. 
В подкрепа на това ще повдигнем леко завесата за да знаете какво се очаква да излезе на пазара през 2016 година. ​В процес на разработка е "безпилотен плавателен съд" носещ два сензора Ехолот и GPS.


     

През тази година ще бъде представен и новия Дрон на SOUTH за въздушно заснемане с приложение за Орто-фото и 3D моделиране.

 

Професионалният екип на ГЕО-Иванов е поканен да вземе участие в обучението за експлоатация и поддръжка на новите безпилотни апарати на SOUTH.

 

Ное
05
2015

Представяне с изложба

По време на 25-ия международен симпозиум на геодезистите в България. В сградата на НТС София, ул. Г. Раковски 108, зала 4 ще се проведе изложба на съвременна геодезическа техника. Гео-Иванов е дългогодишен спонсор на мероприятието и почетен участник в изложението. 
Окт
15
2015

Напълно обновен и оптимизиран уеб сайт на фирмата

През октомври 2015 година, ГЕО-Иванов ООД има удоволствието да зарадва своите клиенти и потребители с напълно обновения и оптимизиран уеб сайт на фирмата. Надяваме се, че ще Ви зарадваме с новите си продукти и решения, като продължим традициите, създадени през 25 годишната ни съвместна дейност!

Сеп
15
2015

Иновационен South GPS GALAXY G1

След ежегодното изложение INTERGEO 2015  фирма ГЕО-Иванов ООД представи на пазара иновационата GPS система GALAXY G1 с вграден сензор за корекция вертикалноста на приемника до 30о. С вградения си bluetooth 4.0 модул, моделът позволява бърза и стабилна комуникация, както и възможността приемникът да работи пълноценно с таблети, смартфони и т.н. Подобрените хардуерни характеристики на системата я превръщат във флагмана на SOUTH GPS-те.

Сеп
14
2015

Регионална среща - семинар на европейските представители

По време на ежегодното изложение INTERGEO 2015 в Щутгард, се проведе регионална среща (семинар-обучение) за европейските представители на SOUTH. Целта на този семинар беше да бъдат представени новите продукти, както и да обучи участниците за работа с иновативните разработки на фирмата (система за мониторинг на железопътни линии и система GPS-ехолот).

Фирма ГЕО-Иванов ООД беше на особена почит от домакините, поради факта, че е втората фирма открила представителство в Европа, както и за успехите ни за популяризиране на продуктите на SOUTH в България!